Het geheim van een gelukkig leven

Na jarenlang zoeken, en het volgen van therapie om gelukkig te worden, was er 16 jaar geleden opeens een leraar die zei dat de manier waarop ik bezig was me nooit gelukkig zou maken. Dat me richten op wat er niet goed ging een eindeloze weg was. Dat het er juist om gaat dat je je aandacht richt op waar je wel goed in bent. Dat was het startpunt voor mijn leven zoals het nu is. Een bezield leven vanuit wie ik werkelijk ben. Mijn ouders noemen het mijn tweede geboorte en dat is de beste omschrijving die ik er van kan geven.

Open je Hart!

Deze week was het weer even flink raak. Ik voelde me afgewezen door mijn man. Hij heeft het druk met zijn werk, is gestressed en was dat op mij aan het af reageren. Dit gebeurt regelmatig in onze relatie dus ik herken het patroon. Als we het allebei druk hebben gaan we allebei op ons eigen eilandje zitten en raken we de verbinding steeds meer kwijt. Ik weet inmiddels heel goed dat zijn gedoe dan dus niet over mij gaat maar dat neemt niet weg dat het me boos maakt en ik me na een tijdje toch weer afgewezen voel. Wat me dan te doen staat is me hier bewust van worden en me opnieuw te realiseren dat niemand mij kan afwijzen zolang ik mezelf niet afwijs.

Het geheim van iets bereiken, is beginnen!

Ken je het gevoel dat je vol bewondering zit te kijken naar mensen die vanuit hun hart leven, die succesvol zijn en hun dromen waar hebben gemaakt? Denk je dat dat voor jou niet is weggelegd? Dat zij andere mogelijkheden of vaardigheden hebben dan jij die er voor zorgen dat zij wel succesvol zijn en jij niet? Dat is niet waar. Iedereen heeft het in zich om succesvol te zijn en zijn dromen waar te maken.

Heb vertrouwen, heb geduld en wees mild voor jezelf

Een paar jaar geleden deed ik een oefening waarbij je als het ware door je leven heen loopt en uiteindelijk vanaf je sterfbed kijkt naar de persoon die je nu bent en wat je dan tegen jezelf zou willen zeggen. Het was een krachtige oefening die ik nooit vergeten ben en de boodschap ervan draag ik nog steeds bij me. Op belangrijke momenten herinner ik me opeens weer de woorden die ik vanuit mijn “wijze oude vrouw” tegen mezelf in dat moment zei: “Heb vertrouwen, heb geduld en wees mild voor jezelf”.

Altijd met z’n twee

Voor mij was misschien wel de grootste ontdekking in mijn leven dat ieder mens uit twee delen bestaat.  Een kant die vol van overvloed is, waarin de dingen moeiteloos gaan en waarin je het gevoel hebt dat je helemaal echt bent. Dit is hoe we graag altijd zouden willen zijn. Maar de andere kant in ons is net zo reëel. De kant waarin we tekort schieten, waarin allerlei stemmingen, gedachten en beklemmingen het van ons overnemen, we reageren vanuit patronen en we bang zijn dat we niet goed zijn zoals we zijn. Hier willen we het liefste vanaf. Maar door er vanaf te willen en te denken dat we alleen goed zijn als we in onze overvloed zitten, wijzen we onszelf af en doen we onszelf tekort.

Omdat jij het verschil maakt!

Ooit zag ik een prachtig filmpje langskomen op Facebook. In dit filmpje vertelt een jonge Amerikaanse zangeres recht vanuit haar hart hoe belangrijk het is dat een ieder van ons haar eigen waarde aan gaat nemen en dat jij dat wat je te bieden hebt aan de wereld geeft. Omdat je uniek bent en de wereld je nodig heeft. Dat je belangrijk bent en dat je niemand je ooit mag laten vertellen dat dat niet zo is.

loslaten

De eenvoudigste manier om spanning los te laten

Ben je vaak gespannen? Heb je regelmatig last van hoofdpijn, pijnlijke schouders, zenuwen in je buik of een hoofd vol gedachten dat maar niet tot rust komt? Pas dan deze simpele truc toe, zo vaak als je wilt, waar je maar wilt en merk meteen het verschil.

Mijn oudere blogs kun je hier lezen!