Het geheim van iets bereiken, is beginnen!

 

Ken je het gevoel dat je vol bewondering zit te kijken naar mensen die vanuit hun hart leven, die succesvol zijn en hun dromen waar hebben gemaakt? Denk je dat dat voor jou niet is weggelegd? Dat zij andere mogelijkheden of vaardigheden hebben dan jij die er voor zorgen dat zij wel succesvol zijn en jij niet? Dat is niet waar. Iedereen heeft het in zich om succesvol te zijn en zijn dromen waar te maken. Het enige verschil is dat deze mensen het lef hebben gehad om gewoon maar te beginnen en wel te zien waar het schip strandt. Als je graag iets wilt bereiken dan kun je gaan zitten wachten tot het moment komt dat je genoeg vertrouwen hebt, dat je er aan toe bent of dat het in je leven gaat passen maar daarmee stel je dus voortdurend uit waar je naar verlangt. Vertrouwen is niet iets dat er op een dag opeens is. Vertrouwen krijg je door te doen. Door op weg te gaan en met vallen en opstaan te leren wat er nodig is.

 

If you can dream it, you can do it!  (Walt Disney)

 

Als je daadwerkelijk iets wilt bereiken zit er maar één ding op, en dat is simpelweg gaan beginnen. Kom in actie! Je hoeft niet de hele weg te overzien en precies te weten hoe je je plan kunt volbrengen. Het enige dat je hoeft te doen is de eerste stap zetten. Datgene gaan doen waarvan je nu weet dat het nodig is en dat je het kan. Als je de eerste stap hebt gezet, zul je weten welke volgende stap nodig is. Elke grote reis begint met één enkele stap en elk groot project begint met één enkele actie. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein de eerste stap is, als je de eerste stap maar zet.

 

Waar droom jij van? Wat zou jij dit jaar graag in je leven willen brengen? En wat kun jij vandaag doen om een begin te maken met het realiseren van die droom? Doe het en verras jezelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *